7 Kasım 2011 Pazartesi

Cengiz Han Irkları : Rus Irkı

Merhabalar;

Günün sürprizi olarak, Cengiz Han 2'de bulunan 3. Irkımızıda sizinle paylaşıyorum. Yazı dizilerimize göstermiş olduğunuz ilgi için ayrıca teşekkür ediyorum. Lafı daha fazla uzatmadan 3. Irkımız Rus Irkı yazı dizisi ile sizleri başbaşa bırakıyorum. Keyifli okumalar.



Rus Irkı;

Ruslar hakkında M.S 864 yılından öncesine ait pek fazla bilgi bulunmamaktadır. Rusların Doğu Slav ırkından geldiği söylenmektedir. Rus Irkının ilk kurduğu büyük devlet, Kiev Knezliği'dir. Kiev Knezliği(Kiev Dükalığı) 880 yılında kurulmuştur. Günümüzde bulunan Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya'nın atası olarak kabul edilir.

Kiev Knezliği'nin hükmü, 12. yüzyılda Moğolların istilası ile sona ermiştir. Cengiz Han, şimdiki Rusya'nın bulunduğu bölgeyi Avrupa'ya açılmak için en uygun geçit olarak görmekteydi. Ayrıca Rus askerlerin savaş uzmanlıklarından yararlanmak, Moğol İmparatorluğu'nun ordusu için oldukça yararlı olmuştur.


Moskova Knezliği Çar'ı Korkunç Ivan.
Moğol'ların işgali hiç kolay olmamıştır. Üstün savaş tekniklerine sahip Rus ordusunun kuvvetinin yanında, ağır hava koşullarıda zorluk çıkartmıştır. Bu noktada kazanılan zaferin Moğollar için anlamı daha büyüktür. Cengiz Han ordularını her hava koşulunda savaşabilecek şekilde yetiştirdiğinin en açık göstergesidir.














Cengiz Han tarihinde önemli bir yere sahip olan Rus Irkının özet olarak tarihinden bahsetmek istedim sizlere. Çok yakın bir dönemde herkesin sabırsızlıkla beklediği Türk Irkı ile karşınızda olacağım.

Bizi takip etmeye devam edin.


Sağlıcakla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular