7 Kasım 2011 Pazartesi

Cengiz Han Irkları : Moğol Irkı

Merhabalar;

Sizlere Cengiz Han 2 içerisinde yer alan ırkları tanıtacağım. Gün içerisinde Cengiz Han 2 Facebook Sayfamızdan duyurulmuştu. Şimdi ise detayları öğrenme zamanı. :)



Moğol Irkı;

Cengiz Han, Moğolistan İmparatorluğunu kurmadan önce Moğollar, kabileler halinde yaşamaktaydı. Cengiz Han ile birlikte, Pekin elegeçirildiğinde Başkent Pekin olarak ilan edilmiş ve İmparatorluk Pekin üzerinden yönetilmeye başlanmıştır.





Moğol Savaş Figürü
Moğollar, Avrupa'ya en acımasız meydan okumayı gerçekleştirmiştir. Moğollar, o dönem içerisinde günümüz ülkelerinden Çin, Moğolistan, Kore, Rusya, Ukrayna, İran, Azerbaycan, Ermenistan, Gürcistan, Irak, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Macaristan, Polonya, Tacikistan, Afganistan, Türkmenistan, Moldova ve Kuveyt'in neredeyse tamamını ele geçirmiştir. 1242 yılında ise Avrupa'nın ortasına kadar ulaşmış ve Viyana surlarına dayanmıştır. O dönemde Han'ını kaybeden Moğollar geri çekilmeyi uygun görüp, yeni Han belirlemek için topraklarına dönmüştür.
Günümüzde Moğollar genel olarak Moğolistan, Rusya ve Çin'de hayatlarına devam etmektedir.

Moğol İmparatorluğu Sınırları
Moğol ırkı hakkında söylenecek bir çok söz vardır. Özet olarak en iyi bu şekilde anlatılabilir. En kısa süre içerisinde Cengiz Han 2 içerisinde bulunan diğer ırklarıda sizinle paylaşıyor olacağız.

Bizi takip etmeye devam edin.

Sağlıkla.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Konular